İlk kez 2010 yılında yapılmaya başlanan Alaçatı Ot Festivali, bu sene 11. Kez Ege’nin enfes otları ve onlarla yapılan yemekleri ziyaretçileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen festival tüm önlemler alınarak bu sene düzenleniyor. Çeşme’nin geleneksel festivali bu sene kapılarını 24-27 Mart tarihleri arasında açıyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapılan festivalde doğal otlar ve Alaçatı lezzetlerine hayran kalmamak elde değil. Festival programı ise oldukça yoğun bir şekilde geçiyor. Festivalde; söyleşiler, renkli eğlenceler, meydanlardaki ot tezgahları ve birbirinden lezzetli yemeklerin tadım faaliyetleriyle doldu dolu geçiyor. Ayrıca katılımcılar arasında yarışlarda düzenlenmektedir.
Arnavut kaldırımları, taş binaları ve samimi ortamıyla Alaçatı Ot Festivali’nde asıl amaç bölgeye has otların tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin tekrar hatırlanması ve Ege Bölgesi’nde özelliklede Alaçatı’da bulunan ot çeşitliliğinin fazlalığının gün yüzüne çıkarılmasıdır. Festival’in her sene belirli bir ot seçilerek hazırlanan konsepti bulunmaktadır. Konsept olarak seçilen otun içerisinde bulunduğu yemekler hazırlanır ve festivalin son günü bu yemekler arasından en lezzetlisi seçilir.
Festival kapsamında alanında uzman akademisyen ve şefler ot toplama gezilerinden yemek atölyelerine, seminerlerden konserlere kadar birçok etkinliği katılım sağlayan ziyaretçilerle buluşturuyor. Alaçatı Ot Festivali, haftanın yorgunluğunu üzerinden atmak, keyifli zaman geçirmek ve yeni bilgiler öğrenip yeni lezzetler tatmak isteyen herkesi çağırıyor. Sizde bu festivale ister bireysel isterseniz de tur şirketlerinin hazırlamış olduğu programlar aracılığıyla katılabilirsiniz.
Alaçatı Ot Festivalı - Görüşlerinizi Bildirin